(lees de oudere nieuwsberichten hier)
/!\ Nieuwe website - New Website - Testing Version /!\
De volgende activiteiten van Stop Poisons Santé:
 
  • De telefonische duurzaamheid herneemt. Nieuwe uren, een nieuw telefoonnummer en een nieuwe stem die u zal ontvangen: Sibylle Cavalier u antwoordt en luistert u naar de donderdagen van 15 om 17h en de zaterdagen van 9 om 10h30 aan 0495.21.46.99. Vergeet evenmin het erg warme forum om uw experimenten te delen en uw vragen te stellen!
    (dit is een on-line automatische vertaling en is voorlopig. Bedankt voor uw begrip)
  • Nieuwe on-line website! Zoals u het kunt zien, is de erg nieuwe website tenslotte on-line. Dit is echter nog slechts een versie van test. Aarzelt niet om het te doorlopen en om er regelmatig terug te komen, zullen de on-line inzetten van nieuwigheden beetje bij beetje gedaan worden. U zult verwittigd worden door news te komen af en toe lezen. Gelieve eveneens ons te vergeven als er nog enkele dode band of andere kleine bugs blijft bestaan (u kunt ze aanduiden op dit adres), zal dat niet duren!
    (dit is een on-line automatische vertaling en is voorlopig. Bedankt voor uw begrip)
 

Binnenkort...

de vertalling van deze site in het Engels
 
De toevoeging van de medische fiches van Dr. Pierre Umé
 
 
 
 

Nieuwsarchief:

* 17.01.06 Studiedag in de Senaat met als thema --> GO

"Milieu en chronische aandoeningen: een uitdaging voor de volksgezondheid"

* 15.08.05 Benefietactie ten voordele van Stop Poisons Santé --> GO

* 24, 25 en 26.05.05: Studiedag in Neukirchen --> GO

* Uitgave van het boek «Les maladies de l’environnement» --> GO

   

Op 17 januari 2006 heeft de Commissie voor Sociale Aangelegenheden van de Senaat een studiedag georganiseerd met als thema :

"Milieu en chronische aandoeningen: een uitdaging voor de volksgezondheid".

"Stop Poisons Santé" was er goed en wel vertegenwoordigd gezien haar voorzitter Annie Gaspard als woordvoerder van de milieuzieken kon optreden. Ze lichtte hun klachten toe, de moeilijkheden om erkend en verzorgd te worden in België, hun vragen naar hulp en ondersteuning.

Dr. Pierre Umé, lid van de Raad van Bestuur van "Stop Poisons Santé" stelde een bijzonder klinisch onderzoeksproject van Europese dimensie voor (België, Groothertogdom Luxemburg, Duitsland, Frankrijk) waarvan de vereniging de stuwende kracht is.

Deze studiedag richtte zich tot politieke actoren, gezondheidsspecialisten en actoren die nauw betrokken zijn bij het thema "gezondheid-milieu".

U kan kennismaken met het hele programma van deze studiedag door hier te klikken (pdf-formaat).

De tussenkomsten van Annie Gaspard, Dr. Pierre Umé, Dr. Ionescu en Dr. Michels kan u downloaden door hier te klikken.

De door de senatoren Cornil en Mahoux ingediende resolutie die betrekking heeft op milieuziekten kan u downloaden door hier te klikken. (terug)


Benefietactie ten voordele van Stop Poisons Santé op 15 augustus 2005 in ROSSIGNOL op de site van het jazzfestival. Een cocktail van muziek voor allen van 1 tot 99 (en meer) jaar. (terug)

(Brochure downloaden )

           

Studiereis naar Neukirchen in Duitsland (bezoek aan een gespecialiseerd milieuziekenhuis) op 24, 25 en 26 mei 2005 (lees het vervolg) (terug)


Uitgave van het boek «Les maladies de l’environnement: un défi pour les professionnels de la santé» bij Uitgeverij Marco Pietteur.Dit boek bevat de handelingen van het internationale colloquium dat «Stop Poisons Santé» organiseerde op 13 maart 2004 onder dezelfde titel.Het bevat ook diverse documenten zoals de Verklaring van Boedapest (juni 2004), het Actieplan 2004-2010 gezondheid-milieu van de Europese Commissie, een bibliografie, enz.Een DVD die 2 uur reportages bevat, vult het boek aan. (terug)